Smørcreme med jordbær

Her min min bedste opskrift på jordbær smørcreme, som jeg gerne vil dele med jer da der har været flere forespørgsler på sådanne én. Den er ikke en del af mit kage projekt om at lave 52 kager på 52 uger. 🙂

Kagen jeg lavede til min datters 2 års fødselsdag:)

Smørcreme med jordbær:

Jordbærmassen (syltetøj):

250 g jordbær (eller hvilke som helst andre bær/frugter)

1 vaniljestang

50g sukker

evt. 1 spsk. melatin (geleringspulver)

Jordbær, vaniljestang og sukker koges i ca. 20 minutter uden låg – husk at rører i det jævnligt. Når “syltetøjet” er lige ved at være færdig kogt skal det blendes grundigt, og evt. sigtes. Sæt massen tilbage på varmen og kog op igen, lav her en test af tykkelsen på den syltetøj. Det kan du gøre ved at tage en lille teskefuld og ligge op på en kold tallerken, konsistensen når den er kølet skal være ret tyk. Hvis den ikke er det, kan du med fordel rører en spsk. melatin op i lidt sukker og tilsætte dit syltetøj mens det koger. Afkøl fuldstændig i køleskab.

Smørcreme:

Til denne kage skal der bruges MEGET smørcreme, her er opskriften på 1 portion (jeg brugte ca. 4 til hele kagen) Jeg er selv blevet stor fan af denne simple smørcreme, da den bliver utrolig lækker at spise, i modsætning til så mange andre jeg har smagt. Den kan lavet i et utal af smagsvarianter, og også bare som ren vanilje eller mandel smag. Og sidst men bestemt ikke mindst, så er den knald god at arbejde med og smøre kager op med.

250 g blødt smør (stuetemperatur)

500 g flormelis

1 tsk. vaniljeessens (mere eller mindre, efter smag)

ca. 1 spsk. mælk (til at justere konsistensen)

Kom alle ingredienserne op i en stor røreskål, og kør den på en røremaskine, med k-spaden i minimum 10 minutter, sørg for et pargange at skrabe ned fra siderne, så det hele bliver cremet og luftigt. Tilsæt nu ca. 1/2 dl. af din jordbærmasse, og rør igen. Så er den klar til brug.

Screenshot_2016-01-09-17-19-25-1

God bagelyst 🙂

Om ikageform - Nini

Mit navn er Nini Blentved, jeg har en stor pasion for at være kreativ i det søde køkken. Jeg er 31 år, mor til 2, bor sammen med min bedre halvdel i vores dejlige villa, på landet ved vandet. Min helt store drøm er at kunne lave af mine kreativiteter.
Dette indlæg blev udgivet i Opskrifter, opskrifter q-r-s-t og tagget , . Bogmærk permalinket.

6 svar til Smørcreme med jordbær

 1. pia valentin skriver:

  Hej
  Sikke en flot kage til din datters 2 års fødselsdag.
  Hvad er det yderste (blomster / roser) lavet af, og sidder det fast på selve jordbær-smør-cremen?

 2. Louise skriver:

  Hej. Hvilken kage er det du er ved at dekorerer og er der lag og creme imellem.

  Jeg tror jeg vil prøve kræfter med sådan en omgang her i weekenden.

 3. Nina skriver:

  Kan man bruge almindelig syltetøj (uden “klumper), i smørcremen, i stedet for at lave det selv?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *