Sommerfrisk top lækker Rabarbertærte!!!
Jeg har kastet mig over denne nyfortolkede rabarbertærte, og jeg kan klart anbefale denne skønhed. Dog skal man på ingen måde forvente en sød kage, da denne er yderst syrlig.
Ingredienser :
Mørdej:
- 200 g hvedemel
- 60 g flormelis
- 1 tsk. vaniljesukker
- 100 g smør (stuetemperatur)
- 1 æg
Rabarber-hvid chokoladecreme:
- 3 blade husblas
- 75 g hakket hvid chokolade
- 100 g frisk rabarber
- 1 lime (saften)
- 1 dl. koldt vand
- 2½ dl. piske fløde
- evt. rød madfarve
Rabarbergele:
- 3 blade husblas
- 100 g rabarber
- 1 lime (saften)
- 75 g flormelis
- 2 dl. koldt vand
- evt. rød madfarve
Pynt:
- 1 dl. koldt vand
- 50 g sukker
- ½ rabarber (frisk)
- 100 g mandler (groft hakket)
- rød skovsyre
- evt. lidt krymmel som passer i farven.
Fremgangsmåde
Kom mel, smør, sukker og æg i en skål og ælt mørdejen sammen. Sæt dejen indpakket i køleskabet i en time.

klar til at komme på køl
Tænd ovnen på 200° alm ovn. Rul mørdejen ud på mellem to stykker bagepapir
Kom dejen i en smurt tærteform med ø24 – ø30. Læg nyt bagepapir ovenpå tærten i formen, og hæld kikærter eller tørre bønner ovenpå. Bag tærtebunden blindt i 18 – 20 minutter til den er gylden. Lad den køle helt af.

Tærte med bønner på
Rabarber-hvid chokoladecreme
Læg husblas i blød i koldt vand. Skyl rabarberne og skær dem ud i små stykker. Kog dem op sammen med limesaft og vand, til de er møre. Hak den hvide chokolade mens rabarberne koger. Blend rabarberne til en glat “mos” og tilsæt piskefløde og evt rød farve. Varm massen op til lige under kogepunktet igen. Vrid husblassen fri for vand og smelt den i rabarbermassen. Hæld den varme rabarbermasse over den hvide chokolade og rør rundt til chokoladen er helt smeltet. Lad det køle let, og hæld det over den afkølede bund. Stil kagen på køl den cremen er 100% sat. Dette kan evt gøres hurtigere i fryseren.

Rabarber – hvid chokoladecreme
Rabarbergele:
Læg husblas i blød i koldt vand. Skyl rabarberne og skær dem ud i små stykker. Kog dem op sammen med limesaft, flormelis og vand, til de er møre. Hæld rabarbermassen gennem en sigte over i en skål. Tilsæt evt rød farve. Vrid husblassen fri for vand og smelt den i rabarbersaften. Lad den køle ned til ca 35° og hæld den forsigt ovenpå rabarbercremen, på tærten. Stil kage på køl, til geleen har sat sig. Evt 20 min i fryser.

Rabarbergele
Pynt
Kom vand og sukker i en lille gryde, og kog det op. Skyl rabarberen og lav fine tynde strimler, evt med en kartoffelskræller. Dyp strimlerne ned i den varme sukkerlage i ca 30 sek. Lad den dryppe af på et stykke køkkenrulle.
Læg hakkede mandler i en ring ovenpå kagen, ca 2 cm fra kanten. Drys evt med krymmel. Pynt til sidst med rabarber strimlerne samt skovsyren.
Man kan evt også pynte med de lækre rabarber rosiner, hvis man som mig er vild med rabarber 😀 Se opskriften her

Den færdige kage

Et flot snit i kagen
God bagelyst 🙂
Original opskrift og fremgangsmåde kan findes her