
Pavlova
Det er sommer og årstid for alverdens skønne bær, som bare venter på at blive brugt. Jeg har derfor lavet denne helt fantastiske pavlova, som består af 2 tykke marengs bunde, en vaniljecreme, smeltede marshmallow, friske hindbær, blåbær, brombær og jordbær. Det var et forsøg at jeg puttede marshmallow i. Smagen var super skøn! Jeg var dog ikke så stor fan af konsistensen, men det var min bedre halvdel til gængæld. Skriv gerne en kommentar om hvad i synes hvis i tør kaste jer over denne lækkerbisken 😉
Ingredienser
Bunde:
- 8 æggehvider
- 1 nip salt
- 5 dl sukker
Vaniljecreme:
- 2 1/2 dl sødmælk
- 1 stang vanilje
- 3 æggeblommer
- 75 g sukker
- 2 spsk. Maizena
- 2½ dl. piskefløde
Marshmallow-guf:
- 1 tsk smør
- 15 store marshmallow’s
- evt. lidt pastafarve (leg lavede mit lyserødt)
Pynt:
- 500 – 700 g friske bær og frugter efter eget ønske
Fremgangsmåde
Bunde:
Kom æggehvider og salt i en ren og tør skål og pisk dem, til de er hvide og faste. Tilsæt sukkeret lift ad gangen og pisk indtil det bliver til en sej masse.

Sej marengs masse klar til brug
Kom din marengs op i en sprøjtepose, evt med en fin tyl (jeg har brugt wilton 1M), og sprøjt to lige store bunde ud på hver sit bagepapir.

tegn evt en cirkel på bagsiden, som en god guideline.
Bag bundene i ovnen i ca 1 ½ time, ved 100°C varmluft, til de er sprøde. De færdige bunde skal køle helt af inden kagen ligges sammen.
Creme:
Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Mos kornene med lidt af sukkeret. Kom mælk, vaniljesukkeret (der du netop har lavet) og vaniljestangen i en gryde, og bring det i kog under omrøring.
Æggeblommer g sukker kommes op i en skål og piskes hvidt og luftigt. Tilsæt marizena, dog uden at piske det i massen. Når vanilje-mælken koger, hældes den langsomt ned i æggemassen, under kraftig omrøring. Når det hele er blandet, kommes det tilbage i gryden. Kog nu vaniljecremen i et par minutter til den er tyknet, under konstant omrøring. OBS den brænder let på.
Kom den færdig kogte creme i en skål og dæk den med film. Sørg for at filmen ligger helt nede på cremen, for at undgå kondens. Stil cremen i køleskabet, i ca 3 timer, til den er helt kold.
Når cremen er kold, piskes fløden til skum. Pisk cremen kort igennem, og vend derefter flødeskummet forsigtigt i.
Marshmallow-guf (OBS: skal først laves lige inden det skal på kagen, da det “sætter sig”)
Smør en skål med smøret, og kom dine marshmallow’s i. Smelt dem i micro ovnen i 20 sek. intervaller, rør godt mellem hver tur. Når de er smeltede tilsættes der evt farve.
Samling af kagen:
Placer den nederste bund på det ønskede serveringsfad. kom halvdelen af cremen på bunden, pynt med friske bær/frugter og fordel marshmallow-guffen ovenpå. Læg nu øverste marengs bund på og fordel det sidste creme. Pynt af med friske bær/frugter og evt lidt mynte bade.
Kagen skal helst spises umiddelbart efter den er lagt sammen, da bundene ellers bliver bløde.

MUMS siger jeg bare 😉
God bagelyst 🙂
Denne her smukke smukke kage har vi også været så heldige at smage Det er ikke en kage for os – den er utrolig sød, og så er den meget svær at spise “pænt”☺️ Men kan sagtens forestille mig, at den ku være et stort hit til feks en børnefødselsdag