Pavlova med marshmallow og friske bær. Uge 8

Pavlova

Pavlova

Det er sommer og årstid for alverdens skønne bær, som bare venter på at blive brugt. Jeg har derfor lavet denne helt fantastiske pavlova, som består af 2 tykke marengs bunde, en vaniljecreme, smeltede marshmallow, friske hindbær, blåbær, brombær og jordbær. Det var et forsøg at jeg puttede marshmallow i. Smagen var super skøn! Jeg var dog ikke så stor fan af konsistensen, men det var min bedre halvdel til gængæld. Skriv gerne en kommentar om hvad i synes hvis i tør kaste jer over denne lækkerbisken 😉

Ingredienser

Bunde:

  • 8 æggehvider
  •  1 nip salt
  • 5 dl sukker

Vaniljecreme:

  • 2 1/2 dl sødmælk
  • 1 stang vanilje
  • 3 æggeblommer
  • 75 g sukker
  • 2 spsk. Maizena
  • 2½ dl. piskefløde

Marshmallow-guf:

  • 1 tsk smør
  • 15 store marshmallow’s
  • evt. lidt pastafarve (leg lavede mit lyserødt)

Pynt:

  • 500 – 700 g friske bær og frugter efter eget ønske

Fremgangsmåde

Bunde:

Kom æggehvider og salt i en ren og tør skål og pisk dem, til de er hvide og faste. Tilsæt sukkeret lift ad gangen og pisk indtil det bliver til en sej masse.

Sej marengs masse klar til brug

Sej marengs masse klar til brug

Kom din marengs op i en sprøjtepose, evt med en fin tyl (jeg har brugt wilton 1M), og sprøjt to lige store bunde ud på hver sit bagepapir.

tegn evt en cirkel på bagsiden, som en god guideline.

tegn evt en cirkel på bagsiden, som en god guideline.

Bag bundene i ovnen i ca 1 ½ time, ved 100°C varmluft, til de er sprøde. De færdige bunde skal køle helt af inden kagen ligges sammen.

 

Creme:

Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Mos kornene med lidt af sukkeret. Kom mælk,  vaniljesukkeret (der du netop har lavet) og vaniljestangen i en gryde, og bring det i kog under omrøring.

Æggeblommer g sukker kommes op i en skål og piskes hvidt og luftigt. Tilsæt marizena, dog uden at piske det i massen. Når vanilje-mælken koger, hældes den langsomt ned i æggemassen, under kraftig omrøring. Når det hele er blandet, kommes det tilbage i gryden. Kog nu vaniljecremen i et par minutter til den er tyknet, under konstant omrøring. OBS den brænder let på.

Kom den færdig kogte creme i en skål og dæk den med film. Sørg for at filmen ligger helt nede på cremen, for at undgå kondens. Stil cremen i køleskabet, i ca 3 timer, til den er helt kold.

Når cremen er kold, piskes fløden til skum. Pisk cremen kort igennem, og vend derefter flødeskummet forsigtigt i.

Marshmallow-guf (OBS: skal først laves lige inden det skal på kagen, da det “sætter sig”)

Smør en skål med smøret, og kom dine marshmallow’s i. Smelt dem i micro ovnen i 20 sek. intervaller, rør godt mellem hver tur. Når de er smeltede tilsættes der evt farve.

Samling af kagen:

Placer den nederste bund på det ønskede serveringsfad. kom halvdelen af cremen på bunden, pynt med friske bær/frugter og fordel marshmallow-guffen ovenpå. Læg nu øverste marengs bund på og fordel det sidste creme. Pynt af med friske bær/frugter og evt lidt mynte bade.

Kagen skal helst spises umiddelbart efter den er lagt sammen, da bundene ellers bliver bløde.

IMG_3413

MUMS siger jeg bare ;)

God bagelyst 🙂

 

Om ikageform - Nini

Mit navn er Nini Blentved, jeg har en stor pasion for at være kreativ i det søde køkken. Jeg er 31 år, mor til 2, bor sammen med min bedre halvdel i vores dejlige villa, på landet ved vandet. Min helt store drøm er at kunne lave af mine kreativiteter.
Dette indlæg blev udgivet i Opskrifter, opskrifter m-n-o-p og tagget . Bogmærk permalinket.

En kommentar til Pavlova med marshmallow og friske bær. Uge 8

  1. Lone skriver:

    Denne her smukke smukke kage har vi også været så heldige at smage Det er ikke en kage for os – den er utrolig sød, og så er den meget svær at spise “pænt”☺️ Men kan sagtens forestille mig, at den ku være et stort hit til feks en børnefødselsdag

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *