Macarons med chokolade. Uge 14

Chokolade macarones

Chokolade macarones

Ingredienser (til ca. 24)

  • 86 g mandelmel
  • 140 g flormelis
  • 10 g kakao
  • 80 g æggehvide
  • 50 g sukker
  • 75 g chokolade ca 55%
  • 2 dl fløde
  • evt guld til pynt

Fremgangsmåde

Chokoladeganache

Hak chokoladen fint.

Hakket chokolade

Hakket chokolade

Varm fløden op til ca 80°C. Hæld den varme fløde over chokoladen og rør rundt til du har en ensartet masse. Stil den på køl til den er blevet fast og kold. Det tager ca 4 timer.

img_3791

img_3793

Klar til at komme på køl.

Klar til at komme på køl.

Macaronsbunde

Sigt mandelmel, flormelis og kakao med i en skål. Pisk sukker og æggehvider i en anden skål til massen danner bløde toppe. Det tager et par minutter med håndmixer. Vend nu maldelmel-blandingen i marengsen. Slut med at mose massen mod skålens kant ca 20 gange for at opnå den rette konsistens. Kom din macarones-dej i en sprøjtepose med en glat rund tyl og sprøjt ensartede runde dutter ud på bagepapiret.

img_3805

Lad dem stå ved stuetemperatue i ca 30 minutter og tørre.

Bag dem ved 160°C alm. ovn i ca 12 minutter.

Færdigbagt

Færdigbagt

Sprøjt et lag ganache på en bund og læg en anden bund ovenpå. Så er de færdige – mums! De kan opbevares på køl.

Chokolade macarones

Chokolade macarones

 

Om ikageform - Nini

Mit navn er Nini Blentved, jeg har en stor pasion for at være kreativ i det søde køkken. Jeg er 31 år, mor til 2, bor sammen med min bedre halvdel i vores dejlige villa, på landet ved vandet. Min helt store drøm er at kunne lave af mine kreativiteter.
Dette indlæg blev udgivet i Opskrifter, opskrifter m-n-o-p og tagget , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *