Kanelsnegle/kage – verdens bedste opskrift

Kanelsnegle - ender som kanelkage

Kanelsnegle – ender som kanelkage

MUMS

MUMS!

Ingredienser:

Dej

  • 50 g gær
  • 5 dl lunken sødmælk
  • 1 æg, let sammenpisket
  • 850 g hvedemel, TIPO OO
  • 100 g sukker
  • 2 tsk stødt kardemomme
  • ½ tsk salt
  • 150 g blødt smør

Remonce

  • 400 g blødt smør
  • 250 g sukker
  • 60 g brun farin
  • 8 tsk stødt kanel

Evt lidt flormelis til glasur

Fremgangsmåde:

Opløs gæren i den lunkne mælk, og tilsæt herefter ægget. Rør mel, sukker, kardemomme og salt i. Kom herefter smøret i og kør dejen grundigt på røremaskinen, eller ælt den godt i gennem på bordet. Stil dejen til hævning i en skål i 1-2 timer, til den er fordoblet i størrelse.

Lav i mellemtiden remoncen klar. Kom alle ingredienserne op i en skål og rør den sammen til massen er ensartet.

Tag den færdig hævede dej ud på en meldrysset bord og slå den ned. Del dejen i to. Rul den ene halvdel ud til et rektangel på ca 40 x 30 cm. smør halvdelen af remoncen i et jævnt lag på dejen. Rul den sammen på den lange led til en pølse og skær skiver på ca 2½ cm tykkelse. Gentag med en anden halvdel af dejen.

Læg kanelsneglene på en bradepande beklædt med bagepapir, eller som mig i en springform. Lad dem have ½ time. Bag sneglene i ovnen ved 180°C varmluft i 20 – 30 minutter. Tjek til dem undervejs.

Pynt evt de afkølede kanelsnegle med lidt glasur.

 

Fantastisk luftig, smelter på tungen og helt igennem smagfuld!

Fantastisk luftig, smelter på tungen og helt igennem fantastisk smagfuld!

God bagelyst 🙂

Om ikageform - Nini

Mit navn er Nini Blentved, jeg har en stor pasion for at være kreativ i det søde køkken. Jeg er 31 år, mor til 2, bor sammen med min bedre halvdel i vores dejlige villa, på landet ved vandet. Min helt store drøm er at kunne lave af mine kreativiteter.
Dette indlæg blev udgivet i Opskrifter, opskrifter i-j-k-l og tagget , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *