Jordbæris – når det er bedst

Det er sommer, og det betyder is i min familie. Og findes der noget bedre en hjemmelavet is? Ikke hvis man spørger mig. Så jeg vil da lige dele min opskrift den den mest fantastiske, cremet og smagfulde jordbæris.

 

Grundopskrift på is basen:

  • 8 æggeblommer
  • 220 g sukker
  • 2,5 dl piskefløde
  • 6 dl sødmælk

Jordbærmasse:

  • 500 g jordbær
  • 500 g sukker – og ja der skal meget sukker i, det hjælper med til at isen bliver ekstra cremet 🙂

Fremgangsmåde (grundopskrift):

Start med at komme mælk og fløde i en gryde og kog op. Pisk imens æggeblommer og sukker hvide og luftige. Når mælke-fløden har kogt, skal den lige stå et minuts tid og køle. Hæld det derefter langsomt over i æggemassen under omrøring. Kom hele balladen tilbage i gryden og varm det langsomt op til lige før kogepunktet. Husk heletiden at røre i gryden under opvarmningen. Stil isen til afkøling, mens du laver jordbærmassen.

Fremgangsmåde (jordbærmasse):

Skyld og nip jordbærene, gem evt. et par af de flotteste til pynt.

Klar til at blive kogt

Skær dem i mindre stykker og kom dem i en gryde sammen med sukkeret. Kog det op, og lad det simre i 3-5 minutter, til jordbærene er møre og udkogte. Tag gryden af varmen. Blend massen eller passer massen gennem en sigte.

Blendet jordbærmasse

Vend nu jordbærmassen i grundismassen og kør isen på en ismaskine.

Klar til at komme i ismaskinen

Pynt evt. den færdige is med friske jordbær. God bagelyst

Om ikageform - Nini

Mit navn er Nini Blentved, jeg har en stor pasion for at være kreativ i det søde køkken. Jeg er 31 år, mor til 2, bor sammen med min bedre halvdel i vores dejlige villa, på landet ved vandet. Min helt store drøm er at kunne lave af mine kreativiteter.
Dette indlæg blev udgivet i opskrifter i-j-k-l og tagget , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *