Det er sommer, og det betyder is i min familie. Og findes der noget bedre en hjemmelavet is? Ikke hvis man spørger mig. Så jeg vil da lige dele min opskrift den den mest fantastiske, cremet og smagfulde jordbæris.
Grundopskrift på is basen:
- 8 æggeblommer
- 220 g sukker
- 2,5 dl piskefløde
- 6 dl sødmælk
Jordbærmasse:
- 500 g jordbær
- 500 g sukker – og ja der skal meget sukker i, det hjælper med til at isen bliver ekstra cremet 🙂
Fremgangsmåde (grundopskrift):
Start med at komme mælk og fløde i en gryde og kog op. Pisk imens æggeblommer og sukker hvide og luftige. Når mælke-fløden har kogt, skal den lige stå et minuts tid og køle. Hæld det derefter langsomt over i æggemassen under omrøring. Kom hele balladen tilbage i gryden og varm det langsomt op til lige før kogepunktet. Husk heletiden at røre i gryden under opvarmningen. Stil isen til afkøling, mens du laver jordbærmassen.
Fremgangsmåde (jordbærmasse):
Skyld og nip jordbærene, gem evt. et par af de flotteste til pynt.

Klar til at blive kogt
Skær dem i mindre stykker og kom dem i en gryde sammen med sukkeret. Kog det op, og lad det simre i 3-5 minutter, til jordbærene er møre og udkogte. Tag gryden af varmen. Blend massen eller passer massen gennem en sigte.

Blendet jordbærmasse
Vend nu jordbærmassen i grundismassen og kør isen på en ismaskine.

Klar til at komme i ismaskinen
Pynt evt. den færdige is med friske jordbær. God bagelyst