Hindbærsnitter pyntet med royal Icing. Uge 6

De færdige hindbærsnitter ;)

De færdige hindbærsnitter ;)

Så fik jeg lavet hindbærsnitter, nøj de var gode. Jeg plejer normalt at kunne nøjes med at smage et lille stykke af de mange kager jeg laver, men de her var simpelthen SÅ gode at jeg har spist 3! Jeg fik 12 færdige hindbærsnitter.

Ingredienser til dejen:

  • 1 vaniljestang
  • 70 g flormelis
  • 150 g stuetempereret smør
  • 250 g hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • ½ dl vand

Fyld:

  • Ca. 200 g hindbærmarmelade

Pynt med royal icing:

  • 50 g æggehvide
  • 300 g flormelis
  • Lidt vand til at justere konsistens

Dejen:

Flæk vaniljestangen og skrab vaniljekornene ud. Mas kornene sammen med lidt af flormelissen på bordet med kniven, så kornene skilles ad.

Ælt det hjemmelavede vaniljesukker sammen med den resterende flormelis, smør, hvedemel og bagepulver.

Klar til at tilsætte vand.

Klar til at tilsætte vand.

Kom til sidst vandet i og ælt dejen smidig og glat. Stil dejen i køleskab i ½ time.

Klar til at komme på køl.

Klar til at komme på køl.

Tag dejen ud og rul den ud i lidt ekstra mel, til den er ca. 3 mm tyk. Udstik cirkler af dejen, ca. 8 cm i diameter. Du skal bruge 2 dejcirkler pr. hindbærsnitte.

Jeg brugte en udstikker med fine bølger i kanten.

Jeg brugte en udstikker med fine bølger i kanten.

Læg de udstukne stykker dej på en bageplade med bagepapir og bag dem i ca. 8 min. ved 190 grader. De færdigbagte bunde til hinsbærsnitter må gerne virke lidt halvbagte.

Klar til ovnen.

Klar til ovnen.

Lad de færdigbagte kagecirkler afkøle. Lav imens royal icing i ønskede farver. Jeg har lavet hvid, rød og grøn.

Kom æggehvide og flormelis i en skål og rør rundt med en ske til farven er flot hvid.

klar til farve.

klar til farve.

Farv hele eller noget af portionen med pastafarve(r).

Put din royal icing i sprøjteposer. Evt monteret med en lille rund tyl. Jeg har brugt wilton nr. 3

Put din royal icing i sprøjteposer. Evt monteret med en lille rund tyl. Jeg har brugt wilton nr. 3

Pisk ikke for kraftigt, da der så kan komme luftbobler i (rør grundigt efter med f.eks. en dejskraber). 

Tilsæt lidt vand for at få den ønskede konsistens. Til disse kager skal den flyde langsomt af skeen i en stråle. Og nede i skålen skal din royal icing have jævnet sig helt ud i løbet af ca 10 sek, nå det løber fra skeen.

Pynt nu dine kager med det ønskede design – kun fantasien sætter grænser. På videoen her viser jeg hvordan jeg har lavet de små hjerter. Jeg ligger løbende DIY videoer op på min instagram profil: Ikageform.dk

Denne video viser jeg de små roser:

 

Spred halvdelen af de bagte kagecirkler ud på bordet. De skal bruges som bunde til dine hindbærsnitter. Kom 1½ tsk hindbærmarmelade på hver bund.

IMG_3317

Saml dine hindbærsnitter ved at lægge en kagecirkel ovenpå.

De færdige hindbærsnitter ;)

De færdige hindbærsnitter ;)

Om ikageform - Nini

Mit navn er Nini Blentved, jeg har en stor pasion for at være kreativ i det søde køkken. Jeg er 31 år, mor til 2, bor sammen med min bedre halvdel i vores dejlige villa, på landet ved vandet. Min helt store drøm er at kunne lave af mine kreativiteter.
Dette indlæg blev udgivet i Opskrifter, opskrifter e-f-g-h og tagget , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *