Flødeboller. Uge 5

IMG_3263

I denne uge har jeg kastet mig over flødeboller, hvilket gik overraskende godt 😉 Jeg har lavet dem helt klassisk,- og så ikke helt alligevel. Det er en marcipanbund, klassisk flødebolleguf, overtrukket med en mørk mælke chokolade (57%) og toppet med frysetørret jordbær. MUMS! Det er bestemt ikke de sidste flødeboller jeg kommer til at lave.

Denne opskrift kræver at du har et sukker termometer.

Ingredienser

Bunde:

 • 400 g marcipan
 • lidt flormelis

Skum:

 • 250 g sukker
 • 75g vand
 • 110 g glykosesirup
 • 140 g past. æggehvider
 • 15 g sukker
 • Du kan nemt variere dit flødebolleskum ved fx at tilsætte frysetørrede hindbær, kornene fra 1 vanillestang, citronsaft eller lakridspulver

Overtræk:

 • 400 g chokolade

Fremgangsmåde

Drys lidt flormelis ud på bordet og rul din marcipan ud i ca. 3- 5 mm tykkelse. Udstik nu cirkler af marcipanen. Jeg bruger en udstikker med Ø 5 cm til at trykke mine bunde ud med.

Udstikker Ø 5 cm

Udstikker Ø 5 cm

Bundene klar til at komme i ovnen.

Bundene klar til at komme i ovnen.

Læg bundene på en bageplade med bagepapir og bag dem i cirka 5-8 min ved 180 grader. Lad bundene afkøle mens du laver skummet.

De færdigbagte bunde.

De færdig bagte bunde.

Kom dine æggehvider og 15 g sukker i en ren skål. De skal piskes stive om lidt.

Kom vand, glykosesirup og 250 g sukker i en gryde og kog op. Når temperaturen rammer 110° skal du piske dine æggehvider. Kog sukkermassen færdig til den rammer 117°.

Pisk på højeste hastighed i æggehviderne mens den 117° varme sukkermasse tilsættes i en tynd stråle (det er vigtigt at det er en MEGET tynd stråle). Når al sukkermassen er kommet i æggehviderne, skal der piskes på max hastighed i ca 10 min. til skummet er kølet af og er stift og skinnende.

 

IMG_3230

Det færdig piskede skum.

Put skummet i en sprøjtepose med tyl monteret og sprøjt forsigtigt skummet ud på bundene. Forsøg at få lidt højde på.

IMG_3232

Jeg brugte en wilton 2A tyl

Lad flødebollerne stå i 1 – 2 timer og trække inden de dyppes i chokolade. Når flødebollerne trækker dannes der en tynd hinde som letter chokolade processen.

IMG_3236

Nu med skum på.

Chokoladen skal nu hakkes og tempereres. Hvis du er i tvivl om hvordan man temperer chokolade kan du se denne lille film.

Der er mange metoder til at overtrække flødebollerne. Jeg holder dem på skrå og drejer dem forsigtigt i chokoladen i en skå.

Drys flødebollerne med dit ønskede valg af krymmel/pynt mens chokoladen stadig er våd. Nyd de færdige flødeboller afkølet.

IMG_3261

IMG_3267

God bagelyst 🙂

Om ikageform - Nini

Mit navn er Nini Blentved, jeg har en stor pasion for at være kreativ i det søde køkken. Jeg er 31 år, mor til 2, bor sammen med min bedre halvdel i vores dejlige villa, på landet ved vandet. Min helt store drøm er at kunne lave af mine kreativiteter.
Dette indlæg blev udgivet i Opskrifter, opskrifter e-f-g-h og tagget , , . Bogmærk permalinket.

2 svar til Flødeboller. Uge 5

 1. Jane Denezia skriver:

  Vil du prøve at lave billeder/video af chokoladeovertrækningen? Det lykkedes aldrig særligt godt for mig is det hvad jeg gør :/

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *