Dannebrogskage med lime. Uge 2

En læser har forslået at jeg donere de kager, som min familie og venner ikke for spist, til nogle særlige personer eller pleje hjem, sygehus o.l. Det synes jeg er en knald god idé – så denne uges kage er lavet til min mands chef der fyldte 50 år – Tillykke til Ole.

Min 2. kage udfordring blev denne dannebrogskage, eller flagkage – kært barn har mange navne. Bundene i denne kage minder meget om en klassisk pund til pund kage, og har en skøn konsistens. Den vil fungere godt som bund i andre lagkager. Fyldet i denne kage er en slags ganache, smagt til med lime, den er fløjlsblød og cremet med et tvist af lime – piv frækt og lækkert!

14 personer

Limecreme

  • 7,5 stk. husblas
  • 300 g. god, hvid chokolade
  • 2 vaniljestænger
  • 4 tsk. sukker
  • 1,5 l. piskefløde
  • 3 stk. økologiske lime (fintrevet skal & saft)

Røde vaniljebunde

  • 1 vaniljestang
  • 250 g. sukker
  • 10 gram rød pastafarve
  • 250 g. stuetempereret smør
  • 7 stk. stuetempererede æg str. L
  • 275 g. hvedemel
  • 10 g. kakao
  • 2 tsk. bagepulver
  • 1 dl. sødmælk

Fremgangsmåde – limecreme

Læg husblassen i blød i koldt vand. Hak chokoladen i små stykker og kom den op i en skål.IMG_3108

Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Mos vaniljekornene i lidt af sukkeret og kom det op i skålen til chokoladen.

Kom fløde og vaniljestangen op i en gryde og varm det op til 80°. Fisk vaniljestangen op. Hæld halvdelen af den varme fløde over chokoladen og rør rundt med en dejskraber til chokoladen er helt smeltet. Kom nu resten af den varme fløde i og rør rundt igen.
Vrid husblassen fri for vand og kom den op i skålen til den varme creme. Rør rundt til den er fuldstændig smeltet. Tilsæt nu revet limeskal og lime saft.

Rør godt i cremen med dejskraberen til den er godt blandet. Dæk cremen med film og køl den ned i køleskabet til den er minimum 5°. Det tagerlængere tid end man lige tror 😉

Fremgangsmåde – rød vaniljebund

 

Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Mos kornene med lidt af sukkeret. Pisk smør, vaniljesukkeret og sukker lyst og luftig. Tilsæt farve og pisk igen. Kom æggene i et ad gangen mens der piskes grundigt mellem hvert.

Bland hvedemel, kakao og bagepulver. Sigt melblandingen ned i den piskede masse og vend det hele forsigtigt sammen, til dejen er ensartet at se på. Varm mælken lidt, til den er lunken, og rør den i dejen.

Kom dejen i en smurt og foret (et stykke bagepapir i bunden) springform på ca 24 cm i diameter.

IMG_3109
Bag bunden i en 170°  varm ovn til den er gennembagt & giver efter ved let tryk – ca. 40 minutter, afhængigt af ovnen.
Lad bunden afkøle på et stykke bagepapir med bunden i vejret, mens den bliver i formen

Opbygning af Dannebrogskagen

Befri den afkølede bund forsigtigt fra formen.
Skær toppen af den afkølede bund, så den er helt lige.IMG_3121
Del bunden i 2 nøjagtigt lige tykke bunde.IMG_3122
Læg lagkageplast (eller klip noget bagepapir til) i kanten af den rengjorte springform.
Læg den ene bund i bunden af formen og udstik denne med en 18 cm. ring (eller hvad du ellers har i den størrelse.).IMG_3124

Og med en ring på 15 cm. så der dannes en rille på 1,5 cm. uden kagebund.

OBS: gem alle kageresterne, evt i fryseren, så kan der nemlig laves verdens bedste romkugler. Se opskrift her.IMG_3125

IMG_3126
Den anden bund udstikkes på nøjagtigt samme måde, men lægges til side på bordet mens den kolde limecreme piskes luftig med en håndmikser.IMG_3132
Kom en god portion af den piskede creme op i en engangssprøjtepose uden tyl og klip et hul på 1,5-2 cm.
Fyld nu creme i rillen imellem den nederste bund og sprøjt samtidigt et 2 cm.  tykt lag på hele overfladen af bunden. Smør det evt. jævnt men forsigtigt ud med en palet.IMG_3128
Læg de sidste bunde på som top og fyld nu den sidste rille med creme.IMG_3129
Smør et meget tyndt lag af cremen på hele kages top og stil kagen koldt til den har sat sig rigtigt godt.
Skal den stå til den efterfølgende dag skal den tildækkes med husholdningsfilm.
Mens kagen står på køl kommes al limecremen op i en skål, tildækkes og stilles på køl.

Befri den iskolde kage fra form og lagkageplast. Stil kagen på det fad du vil servere den på.
Pisk limecremen ultra kort og kom den op i en engangssprøjtepose med en 12 mm. “dyb”stjernetyl i. Jeg har brugt wilton 1M.
Sprøjt fine “roser” direkte på kagens kant og afslut med kagens top.


Opbevar Dannebrokagen i køleskab indtil den serveres.

Her er kagen efter de første stykker er skåret.IMG_10791

God bagelyst 🙂

 

 

Om ikageform - Nini

Mit navn er Nini Blentved, jeg har en stor pasion for at være kreativ i det søde køkken. Jeg er 31 år, mor til 2, bor sammen med min bedre halvdel i vores dejlige villa, på landet ved vandet. Min helt store drøm er at kunne lave af mine kreativiteter.
Dette indlæg blev udgivet i Opskrifter, opskrifter a-b-c-d og tagget , , , , . Bogmærk permalinket.

8 kommentarer til Dannebrogskage med lime. Uge 2

  1. Tine skriver:

    Hvor står den flot! Og godt at der kom et billede med hjem til dig:-)

    Jeg glæder mig til at se hvad det bliver til – du lagde stærkt ud fra uge 1! Freja konstaterede dagen efter at hun godt kunne lide kagen – det kom vist ikke som en overraskelse;-)

    • ikageform - Nini skriver:

      Tusind tak Tine.
      Ja hun lagde da heller ikke skjul på at hun gerne ville have et stykke mere
      Jeg glæder mig også til at se hvad jeg kan få lavet de næste 50 uger, og hvor meget jeg kan forbedre mig

  2. Mathilde skriver:

    Hej.
    Jeg har lavet flagkagen i dag, mums
    Du skriver, at du vil lægge en opskrift op på Romkugler af kageresterne, jeg kan umiddelbart ikke finde den?
    Kan du hjælpe?

    • ikageform - Nini skriver:

      Hej Mathilde.
      Dejligt at hører at din kage blev god 😀 Jeg kan godt forstå at du ikke har kunnet finde opskriften på romkugler, jeg har nemlig ikke fået dem lagt ind – før nu. 😉
      Venlig hilsen Nini

  3. Emilie skriver:

    Rigtig flot kage!
    Jeg har længe gerne ville prøve at bage den og har nu endelig fået mig en anledning her i weekenden.
    Det hele er gået fint. Lige indtil jeg tog min creme ude af køleskabet. Den er ligeså flydende som da jeg satte den ind, og der sker ingenting når den bliver pisket.
    Kan du hjælpe?
    På forhånd, tak!
    Mvh Emilie

    • ikageform - Nini skriver:

      Hej Emilie.
      Tusind tak Det er da super træls med din creme, men min umiddelbare tanke er at den ikke er kold nok. Prøv at mål temperatur, den skal være minimum 5°. Hvis den er varmere så kan den ikke piskes. Smid den evt lidt i fryseren Lad mig endelig høre hvordan det går.
      Venlig hilsen Nini

      • Emilie skriver:

        Mange tak for svar og ikke mindst for hjælpen! Du havde helt ret. Da cremen fik den rigtige temperatur, var den helt perfekt. 🙂

        Jeg glæder mig til at prøve flere af dine opskrifter og ser frem til at følge din bagning videre. 🙂

        – Emilie

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *