Cheesecake med hvid chokolade og blåbær. Uge 7

IMG_3382

Så er jeg allerede kommet til uge 7 i mit kage projekt. Jeg synes godt nok det allerede er gået hurtigt! Jeg nyder hver uge med mine små nye udfordringer, her i den søde kage verden 🙂 I denne uge har jeg lavet den lækkerste cheesecake. Det er en MAX fuldfed, og helt igennem piv fræk kage!

Ingredienser

Bund:

 • 180 g smør
 • 375 g Digistive

Ostecreme:

 • 200 g hvid chokolade
 • 400 g neutral flødeost
 • 1 vaniljestang
 • 80 g sukker
 • 3 store æg
 • 250 g 38 % cremefraiche
 • 250 – 300 g friske blåbær

Evt Pynt:

 • lidt flormelis
 • spiselige blomster

Fremgangsmåde

Bund:

Knus kiksene og kom dem op i en skål. Smelt smørret, og hæl det over de knuste kiks. Kom kiksemassen op i en springform med en diameter på  ca 25 cm, og tryk den godt fast i et jævnt lag i bunden og opad siderne. Stil bunden på køl mens du laver ostecremen.

Bunden klar tll at komme på køl.

Bunden klar til at komme på køl.

Ostecreme:

Hak chokoladen og smelt den over vandbad. Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud og mas dem med lidt af sukkeret. Bland flødeost, vaniljesukker og sukker godt sammen til det er cremet. Tilsæt ét æg ad gangen og rør godt mellem hvert æg.

Ostemassen som venter på chokolademassen.

Ostemassen som venter på chokolademassen.

Rør nu cremefraiche i den smeltede hvide chokolade, til massen er glat og skindende. Vend chokolademassen i ostemassen.

Chokolademassen

Chokolademassen

Hæld den færdige ostecreme over den kolde kiksebund.

IMG_3377Bag din cheesecake i ovnen ved 145° varmluft i ca 1 time.

IMG_3378

Lad kagen køle af i en times tid ved stuetemp. og efterfølgende i køleskabet til den er helt gennem kold. Gerne til dagen efter. Pynt den kolde cheesecake med blåbær.

IMG_3379

Drys evt med lidt flormelis og pynt med små blomster lige inden servering.

IMG_3388

God bagelyst 🙂

Om ikageform - Nini

Mit navn er Nini Blentved, jeg har en stor pasion for at være kreativ i det søde køkken. Jeg er 31 år, mor til 2, bor sammen med min bedre halvdel i vores dejlige villa, på landet ved vandet. Min helt store drøm er at kunne lave af mine kreativiteter.
Dette indlæg blev udgivet i Opskrifter, opskrifter a-b-c-d og tagget , , . Bogmærk permalinket.

2 svar til Cheesecake med hvid chokolade og blåbær. Uge 7

 1. Chalotte Olsen skriver:

  Hej Nini

  Jeg ville prøve med hindbær, men kunne desværre kun finde en enkelt pæn bakke. Så jeg lavede en krans af hindbær yderst og så nogle i midten og resten var fyldt op med blåbær. Blandingen gav en rigtig lækker syrlig/smag.
  Næste gang vil jeg helt sikkert forsøge med kun hindbær, da jeg tænker at de syrlige bær står godt med den søde kage.

  • ikageform - Nini skriver:

   Hej Chalotte
   Tusind tak for at du deler dine erfaringer 😀
   Det lyder super lækkert med en kombination af hindbær og blåbær, det skal jeg da helt sikkert også prøve 🙂
   Og jeg er ret sikker på at den også bliver god, kun med hindbær.
   Vh Nini

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *